Pekénios

  • Over ons
  • Contact

Inloggen

  • Wachtwoord vergeten?
  • Home
  • Voor Ouders
  • Voor Gastouders
  • Vraag en Aanbod
    • Gastouder gezocht
Je bent hier: Home / Nieuwtjes

14 december 2022 door Pekénios

Oproep voor de oudercommissie

Verandering oudercommissie.

Na 12 jaar is het er dan toch echt van gekomen. De huidige voorzitter van onze oudercommissie gaat ons verlaten. De kinderen zijn groot geworden en een andere fase breekt aan.

We zijn haar ontzettend dankbaar voor alle tijd, inzet en moeite die zij heeft genomen om ons al deze jaren met raad en daad bij te staan.

Per wanneer

Per 01 januari 2023 zal zij stoppen en vanaf dat moment zijn we dus op zoek naar een nieuwe voorzitter voor onze oudercommissie. Er zijn echter ook andere functies beschikbaar, mochten er meerdere aanmeldingen plaatsvinden, zoals die van secretaris.

Een oproep voor nieuwe leden van de oudercommissie

We doen dan ook een oproep aan alle ouders die bij Pekénios zijn aangesloten om eens na te denken of een rol binnen de oudercommissie bij je past. Heb je vragen of weet je al dat je dat leuk vindt, neem dan direct contact met ons op.

Doel en taken van de oudercommissie

Het doel van een oudercommissie is om in samenwerking met ons de kwaliteit van de opvang te behouden en te verbeteren. De oudercommissie heeft recht om (on)gevraagd te adviseren over de volgende onderwerpen:

  • beleid rondom voorschoolse educatie
  • vaststelling en wijziging van de klachtenregeling
  • uitvoering van het kwaliteitsbeleid (m.b.t. kwaliteit van het personeel, de groepsbezetting en pedagogisch beleid)
  • wijzigingen van de prijs
  • de openingstijden
  • algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid.

Afhankelijk van de thema’s die er in een jaar spelen komt de oudercommissie één of een aantal keren per jaar bijeen met de organisatie om de stand van zaken door te nemen en eventuele wijzigingen te bespreken. Van deze bijeenkomsten worden notulen bijgehouden die op de website door alle klanten kunnen worden ingezien (ná inloggen).

Alternatieve ouderraadpleging

Mocht er onverhoopt op onze oproep geen reactie komen van een ouder die zitting zou willen nemen in de oudercommissie, dan zullen we over moeten gaan op de optie “alternatieve ouderraadpleging”. Dit is een optie die ook door de wet is goedgekeurd, speciaal voor kleinere organisaties. Het is een andere vorm van ouderraadpleging. Op die manier krijgen ouders alsnog de mogelijkheid om hun mening te geven over voorgenomen wijzigingen, waarop normaal gesproken de oudercommissie adviesrecht heeft. De wijzigingen zullen dan bijvoorbeeld per email naar de ouders worden gestuurd, waarna men een bepaalde tijd krijgt om eventueel een reactie hierop te geven.

Bovenstaande informatie is ook per nieuwsbrief (6 december) naar alle klanten gestuurd. Dan kun je het ook op die manier nalezen.

Dus, heb je interesse? Neem snel contact met ons op!

 

Categorie: nieuws

4 mei 2020 door Peggy Rickelman

Zelftesten gastouders

Zelftesten voor gastouders

De Rijksoverheid heeft ons gister namiddag gemeld dat er ook zelftests beschikbaar worden gesteld voor de gastouderbranche.Vanaf 10 mei ontvangt u op uw huisadres een set zelftesten waarmee u zich kunt testen of u mogelijk besmet bent.

Per wanneer
Vanaf 10 mei ontvangt u op uw huisadres een set zelftesten waarmee u zich kunt testen of u mogelijk besmet bent.
Het is een aanvulling op de bestaande coronamaatregelen en komt ook niet in de plaats van de testen die door de GGD worden afgenomen.

Op basis van vrijwilligheid
U beslist zelf of u gebruik wilt maken van de sneltest.

Besluit u geen gebruik te willen maken van de mogelijkheid van zelftesten, dan dient u zich
uiterlijk vrijdag 7 mei 2021 vóór 12 uur af te melden via het volgende e-mailadres: afmeldenzelftesten@minszw.nl
, onder vermelding van uw LRK nummer en naam

 
Op basis van vrijwilligheid
Mocht u zijn vergeten zich af te melden dan kunt u, als u de testen niet in ontvangst wilt nemen, het pakket weigeren en dan gaat het met de bezorger mee terug. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Indien u niet thuis was om de zelftesten in ontvangst te nemen en de testen later wilt retourneren, dan kunt u het pakket kosteloos afgeven bij een PostNL servicepunt.

Retour bij ontvangt
Voor de verzending van de pakketten door PostNL wordt uitgegaan van het woonadres van de gastouder zoals dat in het Landelijk Register Kinderopvang (bij DUO) staat. Als dat adres niet klopt, kan de verzending misgaan. Verzoek om nazending is niet mogelijk.

Meer informatie
Op www.zelftestenkinderopvang.nl komt meer informatie over het gebruik van de zelftesten. Deze informatie wordt waar nodig verder aangevuld. Hier vindt u bijvoorbeeld een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden. Ook komt er een stappenplan voor het gebruik van de zelftest.

Categorie: nieuws

16 maart 2020 door Pekénios

Maatregelen Coronavirus in de gastouderopvang

17-06-2020 geüpdatet.
Door de omstandigheden met het Coronavirus zijn er door de overheid sinds 16 maart maatregelen getroffen die van invloed zijn op de gastouderopvang.

Op 21 april heeft de overheid aangekondigd dat de scholen, en daarmee ook de kinderopvang, (gedeeltelijk) open konden per 11 mei 2020. En per 8 juni zijn de basisscholen geheel open gegaan, zo ook de kinderopvang.


We updaten deze pagina iedere keer als we nieuwe berichten ontvangen,
we adviseren u dan ook om deze pagina regelmatig te bezoeken.
Bij onzekerheden of twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen, via email of telefoon. Contact

Verder verwijzen we u naar de formele pagina's van de overheid waarop u uitgebreidere informatie kunt vinden . Deze vindt u onder aan deze pagina.


* DE HUIDIGE STAND VAN ZAKEN (per 8 juni 2020):

  • Kinderen die op de basisschool zitten gaan weer hele dagen naar school.
  • Kinderen van alle leeftijden (0-12 jaar) mogen naar de gastouderopvang, kinderdagverblijf en BSO
  • De oudercompensatie (zie toelichting hieronder)  is sinds  8 juni 2020 gestopt, omdat dan de scholen weer geheel open zijn.
  • De gastouders werken volgens het ¨Protocol kinderopvang Pekénios¨ waarin staat welke maatregelen ze nemen, dat gebaseerd is op het protocol ontwikkeld door de branchepartijen en SZW: LINK naar protocol

* ZIEKTEVERSCHIJNSELEN
Kinderen die ziekteverschijnselen vertonen mogen niet naar de opvang, zo ook niet als één van de familieleden dit vertoond of de gastouder zelf (of één van haar/zijn familieleden) of als ze in contact hebben gestaan met iemand waarvan bevestigd is dat diegene het coronavirus heeft.

  • Als iemand in het huishouden van het kind koorts boven 38 graden Celsius en/of benauwdheidsklachten heeft, blijft het kind ook thuis. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mogen de kinderen weer naar de opvang.
  • Als iemand in het huishouden van de kinderen getest is voor COVID-19 en positief is, moeten kinderen wachten dat die persoon 24 uur klachten vrij is en dan 14 extra dagen thuisblijven

* Wat moet de gastouder doen om verspreiding van corona te voorkomen, als kinderen weer naar de opvang komen?
De opvang of gastouder moet de gebruikelijke hygiënemaatregelen nemen:

  • Zorg dat de kinderen en uzelf regelmatig de handen wassen met water en zeep en afdrogen met een papieren handdoek.
  • Leer kinderen dat ze hoesten en niezen in de binnenkant van hun elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes als u moet hoesten of niezen, gooi ze direct weg en was uw handen.
  • Geen handen schudden.
  • Leest u het branche ¨Protocol Kinderopvang ¨ goed door voor de te nemen maatregelen vanaf 11 mei 2020. En hier ziet u ons eigen protocol van Pekénios: Protocol GOB Pekénios corona

* BELEID KINDEREN MET VERKOUDHEIDSKLACHTEN
Het RIVM heeft per 17 juni 2020 de adviezen voor kinderen tot 6 jaar met neusverkoudheid aangepast.

Een kind jonger dan 6 jaar met verkoudheidsklachten mag naar school / kinderopvang indien:

  • het kind niet hoest en geen koorts heeft;
  • er in het gezin niemand is met koorts;
  • de ouders geen verkoudheidsklachten hebben;
  • het kind geen contact is van een bevestigd COVID-19 patiënt.

Een kind van 6 jaar of ouder met nieuw ontstane verkoudheidsklachten mag alleen naar school / BSO / gastouderopvang na een negatieve COVID-19 test en indien:

  • het kind niet hoest en geen koorts heeft;
  • er in het gezin niemand is met koorts;
  • de ouders geen verkoudheidsklachten hebben;
  • het kind geen contact is van een bevestigd COVID-19 patiënt.

Het beleid voor kinderen met chronische verkoudheidsklachten is niet gewijzigd: Zij hoeven niet standaard getest te worden. Alleen als er twijfel bestaat over de oorzaak, kan in overleg met de ouders en de (behandelend) arts besloten worden om te testen. De kinderen hoeven niet geweerd te worden als hun klachten herkenbaar én onveranderd zijn.

* TESTEN VAN KINDEREN
Het is belangrijk dat clusters van 3 of meer kinderen in een groep met klachten van COVID-19 gemeld worden aan de GGD. De GGD zal een risico-inschatting maken en bepalen of aanvullende adviezen of maatregelen noodzakelijk zijn. (Dit geldt voor scholen en in de kinderopvang).

Ook is het belangrijk dat kinderen van 0 tot 6 jaar met neusverkoudheid getest worden op COVID-19 als zij een contact zijn van een patiënt met een bevestigde COVID-19-infectie of deel uitmaken van een uitbraakonderzoek. Uiteraard kunnen kinderen met neusverkoudheid ook getest worden op indicatie van de behandelend arts of op verzoek van de ouders.

* TESTEN VAN GASTOUDERS
Gastouders kunnen vanaf 6 mei 2020 worden getest volgens het RIVM-testbeleid: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen

 

FINANCIEEL / ADMINISTRATIEF

COMPENSATIEREGELING EIGEN BIJDRAGE (oudercompensatie)
In een brief van de Staatssecretaris van 25 maart j.l. wordt toegelicht dat ouders die de facturen blijven betalen de eigen ouderbijdrage krijgen gecompenseerd, ondanks dat ze wellicht geen gebruik hebben kunnen maken van deze opvang. In de link onderaan deze pagina kunt u deze brief terugvinden.

  • Als ouder ontvangt u Kinderopvangtoeslag. Normaal gesproken dekt de Kinderopvangtoeslag niet 100% uw kinderopvangkosten. Deze is afhankelijk van o.a. uw inkomen: hoe hoger uw inkomen, hoe groter uw eigen bijdrage als ouder.
  • Tussen 16 maart 2020 en 8 juni 2020 vergoedt de Overheid naast de normale Kinderopvangtoeslag ook uw eigen ouderbijdrage, waardoor u in deze periode een 100% vergoeding ontvangt voor uw opvangkosten van ons bureau en de gastouder. Dit onder voorwaarden dat u uw facturen binnen de gestelde termijn van 2 maanden heeft betaald. Als ouder zult u dit van de Belastingdienst Toeslagen rechtstreeks gaan ontvangen als een extra betaling. Men verwacht dit in juli 2020 uit te keren aan de ouders.
  • De peildatum voor gegevens die de overheid hiervoor gebruikt voor de berekening van het bedrag is: 6 april 2020
  • Doordat de Belastingdienst de berekening baseert op slechts 1 moment (6 april), kan het bedrag dat u ontvangt mogelijk niet exact uw eigen ouderbijdrage zijn. Het kan wat meer zijn of wat minder. Mocht u veel minder hebben ontvangen, dan kunt u altijd nog bezwaar hier tegen maken.

IK HEB GEBRUIK GEMAAKT VAN NOODOPVANG, ONTVANG IK NOG EEN EXTRA FACTUUR?
De noodopvang is zonder extra kosten voor ouders meldt de overheid. Dit geldt ook voor de gastouderopvang. Ouders die gebruik maakte van noodopvang, waarbij er meer uren werden gemaakt dan men normaal afnam, ontvangen dus geen factuur voor deze éxtra uren noodopvang. Wel voor hun gewone uren. Zij hoeven dus ook geen wijzigingen door te geven aan de Belastingdienst voor wat betreft het aantal uren.

ALS GASTOUDER HEB IK NOODOPVANG GEBODEN EN EXTRA UREN GEMAAKT. KRIJG IK DEZE VERGOEDT?
Het volgende wordt hierover gemeld door de overheid: "De extra uren voor een ouder die noodopvang nodig heeft, worden zeer waarschijnlijk (ruim) gedekt door de bijdragen van ouders die nu geen gebruik kunnen maken van opvang maar wel de factuur betalen".  Dit betekent, vooralsnog, dat gastouders niet betaald mogen worden voor de extra uren opvang die zij aan noodopvang leveren of leverden. (Zie informatie hierover onderaan de pagina bij het kopje "Kinderopvangtotaal")

MIJN KIND BLEEF VAN 16 MAART TOT 8 JUNI VERPLICHT (gedeeltelijk) THUIS, MOET IK DAN WEL BLIJVEN BETALEN VOOR DEZE OPVANG?
Ja, het kabinet verzoekt de ouders om alles te laten zoals het is.

  • U betaalt alle facturen (bureauvergoeding en gastoudervergoeding), zoals u dat altijd heeft gedaan.
  • Pas niets aan bij de Belastingdienst Toeslagen voor uw Kinderopvangtoeslag, zo blijft u uw recht op Kinderopvangtoeslag behouden en wordt deze doorbetaald.
  • U hoeft geen wijzigingen door te geven of uw kinderopvang/gastouderopvang stop te zetten.
  • U geeft alleen een wijziging door als uw  inkomen wijzigt. Gaat u minder verdienen dit jaar, dan heeft u recht op meer Kinderopvangtoeslag daardoor. Anders om geldt het ook, mocht u meer verdienen dit jaar dan nu geregistreerd staat bij Toeslagen, dan heeft u minder recht op Kinderopvangtoeslag.

WERKELOOSHEID
Wordt u als ouder werkeloos (één of beide), wegens deze crisis of welke reden dan ook, of stopt u met werken, neemt u dan direct contact met ons op. Dit heeft namelijk effect op uw recht op Kinderopvangtoeslag. U heeft vanaf de ontslagdatum nog 3 maanden recht op Kinderopvangtoeslag, maar dit kan langer zijn als u nog niet alle uren, waar u recht op heeft o.b.v. uw arbeidsuren, heeft verbruikt. Wij kunnen dit voor u berekenen.

GASTOUDEROPVANG WAS DICHT van 16 maart tot en met 10 mei
De gastouderopvang en kinderopvang waren dicht van 16 maart tot en met 10 mei 2020. Dit gold ook voor de gastouderopvang bij de vraagouder thuis.
De opvang die destijds nog geboden kon worden was noodopvang voor vraagouders in cruciale beroepen. Dus kinderen van wie beide ouders in cruciale beroepen werkten mochten gebruik maken van gastouderopvang of kinderopvang.

Bovenstaande gegevens zijn enige belangrijke punten uit de maatregelen die gelden. Voor het totaalbeeld verwijzen we u naar websites hieronder van de overheid, RIVM en GGD :

WAAR VIND IK ACTUELE INFORMATIE VAN DE OVERHEID OVER DIT THEMA?
We verwijzen u naar de overheid en het RIVM:

  • Veelgestelde vragen gastouderopvang/kinderopvang: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/kinderopvang/ouders
  • Overzicht van de cruciale beroepen en vragen ouders in cruciale beroepen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen
  • Algemeen: https://www.rijksoverheid.nl
  • Brief Staatssecretaris 25 maart 2020 over compensatieregeling: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2020/03/25/intentieverklaring-over-de-compensatie-van-de-volledige-ouderbijdrage-bij-doorbetaling-kinderopvang-in-verband-met-covid-19
  • RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
  • Werkeloos  of gestopt met werken: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/kinderopvangtoeslag/kan-ik-kinderopvangtoeslag-krijgen-als-ik-niet-werk/ik-stop-met-werken

ALGEMENE INFORMATIE  DOOR MEDIA inzake gastouderopvang in Coronatijd:

  • Kinderopvangtotaal (Belangrijkste vragen en antwoorden gastouderopvang): https://www.kinderopvangtotaal.nl/de-belangrijkste-vragen-en-antwoorden-over-gastouderopvang/

FORMULIEREN VAN DE GGD:

    • Tips voor opvoeden in Coronaperiode: GGD_Infotekst Opvoeden en corona ouders 0-4
    • Coronavirus en contacten met anderen: GGD_Infotekst voor ouders 0-4 Corona en contact met anderen 26 maart 2020
    • Neusverkoudheid en testen kinderen: GGD inzake neusverkoudheid en testen_17 juni 2020

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Categorie: nieuws

5 september 2019 door Pekénios

Kinderboekenweek 2019


De Kinderboekenweek van 2019 is begonnen!

 

Keken jullie ook zo uit naar de Kinderboekenweek?
Hoeft natuurlijk niet, want je hebt geen speciale week nodig om heerlijk alleen of gezellig met de kinderen aandacht te besteden aan leesboeken of prentenboeken.

Van jongs af aan zijn kinderen geboeid door de kleurrijke plaatjes in boeken en de verhalen die worden voorgelezen. Zelfs kinderen die wat moeite hebben met lezen kunnen bijna niet stoppen zodra ze een boek in handen hebben dat zij zelf spannend, grappig of ontroerend vinden.

Geschiedenis
De Kinderboekenweek bestaat die jaar 65 jaar! Sinds 1954 is de Kinderboekenweek een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd door de CPNB (= Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). Het evenement duurde destijds 8 dagen, maar nu is de Kinderboekenweek 10 dagen lang. Het is de grootste jaarlijkse promotie van het (Nederlandse) kinderboek.

Thema Kinderboekenweek
Sinds 1962 heeft iedere Kinderboekenweek een eigen thema. Rondom dit thema worden allerlei activiteiten gebouwd en het thema dient als leidraad voor de vele activiteiten die in het land worden gehouden. Dit jaar staat het thema “voertuigen” centraal en het bijbehorende motto is “Reis mee!”.

Het thema van de Kinderboekenweek is sinds 2012 tevens de titel van het “Kinderen voor Kinderen”-album, dat meestal rond de Kinderboekenweek wordt uitgebracht. Ook zingt “Kinderen voor Kinderen” sinds 2012 ieder jaar een themanummer voor de Kinderboekenweek, dat ook op het jaarlijkse album is terug te vinden. Het lied van dit jaar “Reis mee!” is gemaakt door Jochem Myer (tekst) en Tjeerd Oosterhuis (muziek).

Kinderboekenweekgeschenk
Tijdens de Kinderboekenweek geven aangesloten winkels, bij besteding van tenminste €10 aan kinder- of jeugdboeken, het Kinderboekenweekgeschenk cadeau.
Het Kinderboekenweekgeschenk 2019 is het kinderboek Haaientanden van Anna Woltz. Onderaan deze pagina zie je een foto van het boek en waar haar boek over gaat. Ga jij het (voor)lezen?!

Een speciale kleuteruitgave, het Prentenboek van de Kinderboekenweek is tijdens de week voor een lage prijs verkrijgbaar. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019 is André het Astronautje. Opzoek naar Laika van André Kuipers met illustraties van Natascha Stenvert. Het is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek te verkrijgen in de boekhandel voor € 7,25.

Kinderboekenbal
De Kinderboekenweek wordt op de dinsdagavond voor de ‘week’ feestelijk geopend met een Kinderboekenbal. Het feest is uitsluitend op uitnodiging toegankelijk. Op het bal wordt jaarlijks de Gouden Griffel uitgereikt.

Griffels, Penselen en Vlag & Wimpels
Tegelijkertijd met de Kinderboekenweek worden de gouden griffel en penseel uitgereikt.
Griffels worden toegekend aan de best geschreven kinderboeken van het afgelopen jaar.
Penselen worden toegekend aan de best geïllustreerde kinderboeken van het afgelopen jaar.

De zilveren griffels en penselen zijn al bekend. De gouden worden op het bal bekend gemaakt.
Een vlag en wimpel is een eervolle vermelding voor Nederlandstalige kinderboeken. Dit jaar zijn er maar liefst 29 toegekend.

We verwijzen je naar de volgende pagina voor alle uitreikingen: https://www.kinderboekenweek.nl/zilveren-griffels-en-penselen-bekend/

Kinderboekenweek krant en voorleesgids

Kun je wel wat tips gebruiken over welke boeken leuk zijn? Ga dan naar de (deelnemende) bibliotheken en boekwinkels om de Voorleesgids (0 tot 6 jaar) en/of de Kinderboekenkrant (6 tot 12 jaar) te halen en laat je inspireren!
 

Door het 65 jaar bestaan van de Kinderboekenweek is de Kinderboekenkrant dit jaar EXTRA dik. Het staat vol met interviews en artikelen over boeken en schrijvers, maar ook een overzicht met de nieuwste boeken, opdrachten, spelletjes en knutsels!

Activiteiten in de omgeving
Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Op www.Kinderboekenweek.nl staat een overzicht van diverse activiteiten die er in die periode plaatsvinden. Informeer ook even bij je bibliotheek. In bijvoorbeeld Hoofddorp opent André Kuijpers in het Cultuurgebouw de Kinderboekenweek (2 okt). Hij leest voor uit zijn nieuwe boek en je mag vragen stellen. Ook is Mad Science daar aanwezig en kun je jouw favoriete schrijvers ontmoeten.

Tips om samen leuke activiteiten met je (oppas)kinderen te doen deze week
Als je het leuk vind om mee te doen met (het thema van) de Kinderboekenweek en even extra aandacht wilt besteden aan boeken tijdens de opvang of gewoon bij je thuis:

  • Ga gezellig samen naar de bibliotheek of boekenwinkel en zoek een boek uit dat het kind of dat de kinderen enthousiast maakt. Dit is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Maak er een feestje van. Het leuke is dat je het Kinderboekenweekgeschenk erbij cadeau krijgt (als je minimaal €10 besteedt). Dubbel plezier!! En thuis natuurlijk lekker (voor)lezen.
  • Neem in de boekenwinkel of de bibliotheek de voorleesgids of de Kinderboekenkrant mee en snuffel thuis samen door de (nieuwe) boeken heen op zoek naar een leuk of spannend boek. Wat is er nieuw en wat spreekt de kinderen aan qua illustratie, titel of samenvatting van het verhaal? Fantaseer samen waar het verhaal over zou kunnen gaan of hoe het verhaal zal lopen. De oudere kinderen kunnen natuurlijk ook de spelletjes, opdrachten en de knutsels maken.
  • Kijk in de bibliotheek of op www.kinderboekenweek.nl wat voor leuke activiteiten er bij jou in de buurt zijn deze week en ga daar samen naar toe.
  • Het thema is voertuigen. Dit kun je doortrekken naar de activiteit(en) op de opvang. Kijk of je thuis nog boekjes, kleurplaten of speelgoed over dit thema hebt liggen. Knutsel of teken samen iets met dit thema. En als je onderweg bent, kun je bijvoorbeeld ook het thema aanhalen, zoals auto’s (van een bepaalde kleur of letter) tellen, of vliegtuigen gaan kijken op Schiphol, zo ook liedjes zingen met een voertuig (auto, bus, wagen, raket, fiets, etc) erin.
  • Wil je het wat actiever maken, dan kun je bijvoorbeeld met de kinderen die al kunnen lezen de songtekst van “Reis mee!” van “Kinderen voor Kinderen” lezen en leren (zingen). Er hoort ook een dansje bij. Het zingen en dansen kun je ook al met iets jongere kinderen doen. Kijk op deze websites voor gezellige ondersteuning hiervoor:
    • Officiële videoclip van het liedje “Reis mee!”
    • De songtekst en 2 filmpjes over hoe je het dansje kunt leren en zangles van zangcoach Michel over hoe je het liedje het beste kan instuderen. Heb je een instrument in huis? Dan kun je hier ook de bladmuziek vinden en downloaden.

 

Kinderboekenweek.nl

 

Haaientanden – door Anna Woltz
Atlanta van elf heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Ze is pas net begonnen als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is even oud als Atlanta, Hij is vrolijk, grappig én mysterieus: hij is weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen twee haaientanden … Heeft Atlanta pech dat ze hem ontmoet, of juist geluk?

 

 

 

Kinderboekenweek.nl

 

André het astronautje op zoek naar Laika – door André Kuijpers en Natascha Stenvert
Help! Laika is er met een raket vandoor! Vinden André het astronautje en Valentina hun liefste hond ooit terug in dat grote heelal? Hoe komen ze daar eigenlijk zonder raket? Samen met Astromuis bedenkt het duo een slim plan waarvan niet alleen Laika heel blij zal worden…

Dit prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek verkrijgbaar voor €7,25.

 

 


Bronnen:
www.kinderboekenweek.nl/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Kinderboekenweek
https://www.cpnb.nl/campagnes/kinderboekenweek-2019
https://kvk.bnnvara.nl/nieuws/onze-nieuwe-videoclip-reis-mee-is-uit
https://www.beleven.org/feest/kinderboekenweek
https://jochemmyjer.nl/nieuws/kinderen-voor-kinderen
https://www.demeerse.nl/theater/9396/Andre_Kuipers_opent_de_Kinderboekenweek_2019/Kinderboekenfeest/?type=show

 

Bewaren

Categorie: nieuws

15 oktober 2018 door Pekénios

Het afwegingskader in de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk geweld

Al sinds 2010 werken we als gastouderbureau met een meldcode Kindermishandeling, dit was nog vóórdat het wettelijk verplicht was om met een Meldcode te werken in de kinderopvang. Sinds 1 juli 2013 werd dit vervolgens verplicht gesteld voor de gehele branche en door de jaren heen is deze regelmatig aangepast en verbeterd.

AANPASSING PER 01-01-2019
Voor 01 januari 2019 zal de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld wederom zijn aangepast en per die datum dient zowel het gastouderbureau, de bemiddelingsmedewerkers als de gastouders hiermee te werken.

AFWEGINGSKADER
De wijziging die plaatsvindt heeft te maken met het afwegingskader, deze wordt toegevoegd aan de Meldcode. Een afwegingskader helpt onder andere bij de beslissing of een melding bij VeiligThuis  noodzakelijk is.

Dit betekent dat het gastouderbureau in stap 4 en 5 van de Meldcode onder andere afweegt of er sprake is van acute of structurele onveiligheid.

DOEL MELDCODE
Het doel van de verbeterde Meldcode is: slachtoffers beter en eerder in beeld te hebben, sneller te kunnen helpen en de veiligheid beter te kunnen monitoren over langere tijd.

DOEL AFWEGINGSKADER
Het afwegingskader wordt niet voor niets toegevoegd aan de Meldcode. Men heeft voor ogen om de  volgende doelen hiermee te bereiken:

  • Verhogen van de kwaliteit van de beslissingen omtrent de meldcode genomen door de beroepskracht
  • Betere herkenning van signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling
  • Betere ondersteuning van de slachtoffers
  • Verbeteren van de informatiepositie van Veilig Thuis

PEKÉNIOS EN DE NIEUWE MELDCODE
Vanaf 1 januari 2019 werken we allemaal met de nieuwe meldcode. Als gastouder krijgt u de nieuwe meldcode per email toegestuurd. Het is belangrijk dat u doorneemt, uitprint en toevoegt aan uw gastoudermap. Uw bemiddelingsmedewerker zal voor die tijd en na die tijd u tijdens de huisbezoeken en de evaluaties inlichten over de veranderingen en al uw eventuele vragen beantwoorden.

Heeft u eerder een vraag hierover? Neemt u dan gerust contact met ons op, via email of telefoon.
Email: info@pekenios.nl
Telefoon: 085-877 97 24

Hieronder ziet u een filmpje over de wijziging van de meldcode.

Bronnen:

  • https://www.rijksoverheid.nl
  • Veiligthuis.nl
  • https://www.boink.info
  • augeo.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Categorie: nieuws

7 februari 2018 door Pekénios

Personenregister Kinderopvang

 

 

 

 

 

Op 1 maart 2018 gaat het nieuwe Personenregister van start. Wat houdt dit in en welke actie moet u als gastouder en eventuele huisgenoot ondernemen?

ACHTERGROND

Sinds 1 maart 2013 worden vaste medewerkers in de kinderopvang, gastouders en hun volwassen huisgenoten continu gescreend. Per 1 maart 2018 zal deze continue screening uitgebreid worden naar álle personen in de kinderopvang die een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig hebben. Hiervoor moet iedereen zich inschrijven in het Personenregister kinderopvang. Maar wat gaat dit betekenen voor de gastouderopvang?

WIE MOET ZICH INSCHRIJVEN?

Iedereen die werkt of woont op een adres waar kinderen worden opgevangen is verplicht om zich in te schrijven. Voor de gastouderopvang zal dit betekenen:

  • Gastouders en hun volwassen huisgenoten, vaste medewerkers;
  • Personen die wonen of tijdens opvanguren structureel aanwezig zijn op een opvanglocatie, waaronder ook stagiaires, vrijwilligers en uitzendkrachten.
  •   Houders en bestuurders van gastouderbureaus;

VOOR WANNEER MOET U ZICH INSCHRIJVEN?

De inschrijftermijn is niet voor iedereen gelijk. Om het proces ook voor ons goed te laten verlopen moeten klanten (gastouders, huisgenoten, etc) van Pekénios zich tussen 1 maart en 1 juni 2018 inschrijven in het Personenregister. In die tijd kost het inschrijven niets. Ná 30 juni 2018 rekent de overheid €12 per inschrijving.

HOE KUNT U ZICH INSCHRIJVEN?

Het inschrijvingsproces bestaat uit de volgende stappen en duurt slechts enkele minuten:

Stap 1: voorbereiden
De volgende spullen klaarleggen:

  • VOG (= Verklaring Omtrent het Gedrag) van uzelf van ná 1 januari 2013
  • Uw persoonlijke DigID
    • Heeft u deze (nog) niet of werkt deze niet meer, vraag dan eerst een nieuwe aan. Dit duurt 5 werkdagen! Ga naar: https://www.digid.nl/
  • Computer of tablet

 Zie dit filmpje voor visuele ondersteuning:

http://pekenios.nl/wp-content/uploads/2018/02/Inschrijven-Personenregister.mp4

  Stap 2: inschrijven

  • Ga naar de website: duo.nl/personenregisterkinderopvang
  • Log in met uw DigID
  • Persoonsgegevens: De meeste gegevens zullen al automatisch zijn ingevuld. Controleer deze en vul aan daar waar nodig.
  • Berichtgeving: Kies op welke manier u op de hoogte gehouden wilt worden over het personenregister (per e-mail of via uw “Berichtenbox” van de overheid).
  • VOG kenmerk: Vul uw VOG kenmerknummer in. Deze vindt u op uw eigen VOG naast “ons kenmerk”.
  • Betaling: tot en met 30 juni is de inschrijving gratis. Ná 30 juni 2018 kunt u op deze plek met IDEAL betalen.
  • Koppelingen: U moet gekoppeld worden aan ons bureau. Dien onder dit kopje een “koppelverzoek” in met Pekénios. Typ onze naam in en zoek ons op in de lijst. Dan worden wij op de hoogte gesteld dat u zich heeft ingeschreven en kunnen WIJ u aan ons bureau koppelen, het koppelen is de taak van Pekénios. Let op: Inschrijving én koppeling zijn voorwaarden om te mogen werken in de kinderopvang. Als dit niet op tijd gebeurt, kunnen wij een boete krijgen van de gemeente.

Als bovenstaande is gebeurd bent u ingeschreven in het Personenregister Kinderopvang!

VERDER NOG HANDIG OM TE WETEN:

Uitschrijven Iemand kan zich alleen uitschrijven uit het personenregister wanneer deze persoon niet meer gekoppeld is aan een gastouderbureau. Het gastouderbureau dient de koppeling ongedaan te maken. Na uitschrijving uit het register wordt deze persoon niet meer continu gescreend. Dus mocht u ooit stoppen als gastouder, dan ontkoppelen wij u in het Personenregister en kunt u zich vervolgens uitschrijven.

Wie heeft toegang tot het Personenregister?
Het personenregister is niet openbaar. Wie ingeschreven staat, kan altijd zijn gegevens inzien. Verder mogen de volgende instanties gebruik maken van het register:  

  • Dienst Justis van het Ministerie van Veiligheid en Justitie gebruikt het register voor de continue screening.
  • De kinderopvangorganisatie waaraan iemand gekoppeld is. Deze kan de naam, geboortedatum, het burgerservicenummer en het kenmerk van de VOG zien.
  • De GGD gebruikt het register om te controleren of de VOG niet verouderd is en iedereen op de opvanglocatie ingeschreven staat en gekoppeld is aan de juiste organisatie. Hierdoor is de papieren VOG niet meer nodig.
  • DUO beheert het register en handelt de signalen uit de continue screening af.
     

Wat wordt verstaan we onder “structurele aanwezigheid” op de opvanglocatie?
Als richtlijn geldt: iemand is structureel aanwezig als diegene minstens één keer per drie maanden minimaal een half uur tijdens opvanguren aanwezig is op de opvanglocatie. Een voorbeeld hiervan is de schoonmaakster die twee keer in de week tijdens de opvang langskomt of de tuinman. Zij moet zich inschrijven in het personenregister. Let op: Ouders die brengen en halen hoeven zich niet in te schrijven in het personenregister. Ook niet wanneer zij wat langer blijven om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken of om borstvoeding te geven.

 

Externe bronnen:

  • http://www.duo.nl/personenregisterkinderopvang
  • Factsheet Personenregister op Rijksoverheid.nl

 

Heeft u vragen of twijfel over iets wat hierboven staat beschreven, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via email of telefoon. Onze consulenten kunnen u ook in een persoonlijk gesprek tijdens een huisbezoek hierover informeren.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Categorie: nieuws

28 oktober 2015 door Peggy Rickelman

Geen blauwe enveloppen meer…..

 

 

 

 

De blauwe envelop gaat verdwijnen
De Belastingdienst stuurt post in de toekomst alleen nog digitaal

De Belastingdienst gaat papieren post stap voor stap vervangen door digitale post. Makkelijk, zo menen zij, want zo raakt u belastingbrieven nooit meer kwijt. Post van de Belastingdienst vindt u voortaan in uw Berichtenbox op MijnOverheid. Uw Berichtenbox staat al voor u klaar, u hoeft ‘m alleen nog te activeren.

Een vakantie boeken, winkelen, uw bankzaken. Steeds meer zaken kunt u digitaal regelen via internet. Ook de overheid biedt al veel online diensten en de Belastingdienst gaat hierin mee. Uw aangifte doen of een toeslag aanvragen, kan al een tijd digitaal. Maar andersom: de berichten die de Belastingdienst u stuurt, kwamen altijd nog met de post. Dat gaat nu veranderen. De bekende blauwe envelop gaat verdwijnen. En dat geldt voor iedereen, u heeft dus niet de keus om post nog op papier te blijven ontvangen.

Vaarwel blauwe envelop
Krijgt u een toeslag zoals Kinderopvangtoeslag, huurtoeslag of zorgtoeslag? Dan krijgt u de Voorschotbeschikking voortaan alleen digitaal. U ontvangt uw beschikking in Mijn toeslagen op www.toeslagen.nl en in uw Berichtenbox. In februari 2016 ontvangt u de brief waarin u wordt gevraagd om aangifte te doen nog voor de laatste keer op papier. Maar deze zit dan ook digitaal in uw Berichtenbox. Het jaar daarop, in 2017, wordt die brief alleen nog digitaal verstuurd. Zo gaat de Belastingdienst steeds minder blauwe enveloppen versturen. Activeer daarom nu uw Berichtenbox. Dan hoeft u geen bericht te missen.

De Berichtenbox: uw digitale deurmat
De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin u post van de overheid digitaal ontvangt. Om uw post te kunnen lezen, moet u de Berichtenbox activeren. Hebt u dat nog niet gedaan? Ga dan naar www.mijnoverheid.nl en log in met uw DigiD.

Bent u benieuwd wanneer u digitale post hebt? Vul dan bij het activeren van de Berichtenbox uw mailadres in. Dan krijgt u vanzelf een e-mail als er in de Berichtenbox een brief voor u klaarstaat. Zo mist u nooit meer een bericht van de Belastingdienst.

Hulp nodig?
Hebt u hulp nodig om uw Berichtenbox te activeren? Ga naar www.belastingdienst.nl/digitalepost voor meer informatie. Daar vindt u onder het kopje ‘ik help iemand met MijnOverheid.nl’ alles over het aanvragen van DigiD, het activeren van uw account op www.mijn.overheid.nl en ontvangen van digitale post in uw Berichtenbox. Met vragen over MijnOverheid, DigiD en de Berichtenbox kunt u een speciaal telefoonnummer bellen: 0800 - 235 83 52.

Wilt u of kunt u uw belasting- en toeslagzaken niet zelf regelen? Dan kunt u iemand, bijvoorbeeld een familielid, machtigen om in uw Berichtenbox te kijken.

Wat vindt u er van dat straks alles digitaal gaat? Vindt u dat juist erg fijn of juist niet? En waarom (niet)? Laat het ons weten d.m.v. uw reactie hieronder!

Categorie: nieuws

7 september 2015 door Peggy Rickelman

Gastoudercongres 2015 start bijna!

Gastoudercongres 2015

 

 

 

 

KIKI organiseert voor het 3e jaar het Gastoudercongres. Dit vindt plaats op zaterdag 19 september 2015 van 10:00 uur tot 16:00 uur in Harderwijk.

Het centrale thema is dit jaar: "Verwondering".

Voor wie?
Dit congres is speciaal bedoelt voor iedereen die werkzaam is als gastouder. Maar ook andere medewerkers in de gastouderbranche of kleinschalige kinderopvang.

Wat kun je verwachten?
Tijdens dit congres zijn er in de ochtend 2 gastsprekers rondom het centrale thema "Verwondering" met als dagvoorzitter Ron Baars. Er is een informatiemarkt met diverse informatiekramen. Lunch met andere gastouders, waarbij je ervaringen kunt delen. En een keuze uit 2 van de 13 workshops, waarbij je je kennis op diverse punten kunt verdiepen, al naar gelang je interesses.

Workshops tijdens het gastoudercongres2015 , zoals:

  • Kindertekeningen lezen
  • Rouw en verlies bij jonge kinderen
  • Positief communiceren
  • Gastouder en ondernemerschap
  • Je kind als spiegel
  • etc.

Klik hier voor de complete agenda en lijst van aangeboden workshops.

Locatie Gastoudercongres 2015
Chr. College Nassau-Veluwe
Stationslaan 26
3842 LA Harderwijk

(Op 2 minuten van het treinstation Harderwijk)

We zijn benieuwd naar je ervaring op het gastoudercongres 2015, dus laat het ons weten zodra je bent geweest!

Bron:
http://www.kiki-s.nl

Wil je graag up-to-date zijn over diverse thema's in de gastouderbranche, je ervaring op het pedagogisch gebied uitbreiden, lunchen met mede gastouders en medewerkers in de gastouderbranche en ervaringen uitwisselen of netwerken ... dan is het gastoudercongres 2015 een uitstekende gelegenheid om bij aanwezig te zijn. Kies 2 workshops over thema's waar je graag meer over wilt weten.

Categorie: nieuws

16 oktober 2014 door Peggy Rickelman

Problemen kinderopvangtoeslag overdreven

problemen kinderopvangtoeslag overdreven
De berichten vanuit de Belastingdienst over kinderopvangtoeslag zijn alarmerend. Eén op de drie ouderparen moet kinderopvangtoeslag terugbetalen, gemiddeld 2500 euro per huishouden met uitschieters tot boven een ton. De Belastingdienst nam onlangs 205 extra inspecteurs aan om deze klus te klaren. Maar volgens Adviesbureau Buitenhek is het beeld in werkelijkheid veel genuanceerder.

Medewerkers van het bureau doken in de halfjaarrapportage van de Belastingdienst en concluderen dat staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, de problemen met de kinderopvangtoeslag over één kam scheert. Zijn de problemen met kinderopvangtoeslag werkelijk zo groot als hij beweert? Ja er zijn problemen, zeggen de onderzoekers van Buitenhek, maar 90 procent van de teveel uitbetaalde kinderopvangtoeslag komt voor rekening van 1 procent van alle ontvangers.

De belastingdienst zet 205 extra controleurs en ICT-specialisten in om de ten onrechte ontvangen kinderopvangtoeslag terug te vorderen. Hiervoor is 25 miljoen euro beschikbaar gekomen om de extra controleurs te kunnen betalen.

Terugvordering of nabetaling
Hoe zit dat precies? Wat Wiebes niet meldt, is dat er over 2011 en 2012 meer kinderopvangtoeslag moet worden nabetaald aan ouders dan teruggevorderd. In 2011 wordt er van 36 procent van de ouders teruggevorderd en krijgt 46 procent juist extra toeslag uitgekeerd. 19 procent van de ouders ontving het juiste bedrag. Duik je nog verder de bedragen in, dan zie je dat ruim 85 procent van de terugvorderingen minder dan 1000 euro bedraagt. In 2012 is dit zelfs 97 procent.

Minder dramatisch
Volgens de onderzoekers van Bureau Buitenhek heeft de Belastingdienst gelijk als ze zeggen dat het terugvorderen van kinderopvangtoeslag ‘dagelijkse kost is’, maar dit probleem doet zich voor bij 1 procent van de toeslagontvangers. ‘Dat plaatst het probleem wel in een veel minder dramatisch perspectief dan tot nu toe is geschetst’ aldus de analyse. Opvallend is ook dat de Belastingdienst al grote stappen vooruit heeft gezet. In 2011 ontving 14 procent van de ouders nog een terugvordering, in 2012 was dit nog maar 3 procent.

Hoge bedragen
Buitenhek bekeek hoe het kan dat het gemiddelde bedrag per ouderpaar zo hoog is: 2500 euro. Dat bedrag blijkt te worden beïnvloed doordat 1 procent van de aanvragers (in totaal 2.343 van de aanvragers op een totaal van 211.000) gemiddeld 81.139 euro teveel aan kinderopvangtoeslag heeft ontvangen. In 2011 was dit verschil minder extreem: 5 procent van alle aanvragers ontving meer dan 15 duizend teveel kinderopvangtoeslag. Volgens Buitenhek is de kinderopvangtoeslagregeling ook wel erg gedetailleerd. Omdat er 69 verschillende inkomensklassen zijn met elk een andere toeslagpercentage, leidt een kleine wijziging in het inkomen al tot een terugvordering of een nabetaling van kinderopvangtoeslag.

Efficiënter?
De analyse van Buitenhek is duidelijk: de huidige uitvoering van de kinderopvangtoeslagregeling is verre van efficiënt. Meer dan 80 procent van vaststellingen in 2011 leidde tot een vervolgactie voor de Belastingdienst en de ouders. Dat er iets moet veranderen, is duidelijk. Maar Buitenhek denkt niet dat de problemen minder worden als de kinderopvangtoeslag voortaan naar kinderopvangorganisaties wordt overgemaakt in plaats van naar ouders. Ouders blijven immers verantwoordelijk voor het tijdig doorgeven van mutaties in inkomen of andere wijzigingen.

Voorstellen adviesbureau
Het adviesbureau heeft twee voorstellen hoe de kinderopvangtoeslagregeling wel efficiënter kan worden. Als je de terugvorderingen en de nabetalingen die lager dan 100 euro zijn afschaft, scheelt dat ruim een kwart van alle vervolgacties met de bijbehorende administratieve werkzaamheden en kosten. Een andere optie is om het aantal inkomensklassen te halveren van 69 naar 35. Daardoor zal een variatie in inkomen gedurende het jaar minder snel leiden tot een hogere of lagere toeslagaanspraak.

Laat ons weten via onderstaande commentarenbox wat u van de communicatie van de overheid vindt nadat u bovenstaande heeft gelezen! Wij zijn benieuwd!

Bronnen:
www.kinderopvangtotaal.nl
www.buitenhek.nl/kritisch-over-kinderopvangtoeslag-fictie-en-feiten-2014

Categorie: nieuws

20 augustus 2014 door Peggy Rickelman

www.pekenios.nl vernieuwd!

nieuwe website Pekénios.nl

Eerder dit jaar hebben we het aangekondigd....het heeft nog wat vertraging op gelopen......maar nu is het dan zover:

Onze vernieuwde website is een feit!

We hebben er hard aan gewerkt om een nieuwe, prettige, gebruiksvriendelijke en moderne website te maken. Wat ons betreft is dat gelukt. Klaar? Nee hoor, er komen nog allerlei handleidingen bij, weetjes, trainingen, etc.

Laat je horen!
Niemand zo kritisch als de echte gebruiker en zo hoort het ook, daarom zijn wij benieuwd naar jouw ervaring. Schrijf hieronder een reactie wat je van onze nieuwe website vindt, hoe het aanvoelt, of je de informatie kunt vinden, of je iets mist of dat je juist hartstikke tevreden bent. We horen het graag!

Categorie: Geen categorie

Volgende »

Sharing is Caring

Contact

Pekénios – Uw Gastouderbureau

Icon postadres
Kromme Spieringweg 412
2141 AM Vijfhuizen
Icon telefonisch contact 085 – 877 97 24
Icon e-mail contact Stuur een e-mail

Testimonials

Zeer goed bereikbaar en zeer behulpzaam. (Evaluatieformulier)
Mevrouw S. Blom
Ben erg tevreden nog steeds! (Evaluatieformulier)
Ouder mevrouw Holsboer
Is altijd goed te bereiken, super! (Evaluatieformulier)
Gastouder mevrouw Hirs
Het gastouderbureau beschikt over een zeer inzichtelijke administratie. (Inspectierapport november 2012)
GGD Kennemerland
Hierbij wil ik jullie even bedanken voor de manier waarop jullie mij hebben geholpen, bij de beslissing of ik wel of niet nog een oppaskindje zou nemen. De gesprekken hebben mij heel erg geholpen met de uiteindelijke beslissing.  Daarvoor mijn oprecht dank.
Hannie Ketting - gastouder
Goede voorlichting en informatie. Prettig contact
Mevrouw M. Pater
Ik ben zeer tevreden. Zodra ik een vraag heb, krijg ik altijd meteen antwoord. (Evaluatieformulier)
Mevrouw S. Holsboer
Hartelijk dank voor alle goede zorgen de afgelopen jaren! Echt heel fijn! Ik zal jullie bureau zeker aanraden bij ouders van school en vrienden met kleine kinderen.
Familie van der Helm

Social Media

Pekénios gastouderbureau

Volg Pekénios ook op:

Voor het gebruik van deze website geldt onze disclaimer.

Copyright © 2023 · Pekénios Gastouderbureau · Powered by: Biz2web

Copyright © 2023 · Executive Pro Theme - Pekenios op Genesis Framework · WordPress · Log in